Arhiva

Kategorije

Moja mama

Moja mama 

Mama volim te najviše na svijetu

Čuvam te, čuvam te.

U mome srcu ima najviše ljubavi za tebe.

Volim te i poklanjam ti najljepši dan.

 Vinko Iličić, 4. raz. Ruščica 

Mama ti si moje zlato

Ja te volim kao svemir Continue reading Moja mama

Majci za majčin dan

Moja mama 

Puno te volim.

Ti si srce koje sja,

Pleše i pjeva cijeli dan.

 

Ti si ruža koja cvjeta

U danima ljeta.

 

Sretan dan ti želim ja.

 

Čestitam Continue reading Majci za majčin dan

Moje sunce

Moje  sunce

Bio  je  školski  dan.Došla  am  iz   škole.Majka me  je  upitala  kakvih  ima  ocjena.Nikakvih  rekla  sam  i  otišla  u  sobu.Uzela  sam  svoj  dnevnik  i  pisala  sam  kakav  mi  je  danas  bio  dan.Dobila  sam  jedan.Majci  nisam  rekla,a  ako joj  reknem  rastužit  ću  ju  i  srce  moje  majke  bit  će  tužno.Majka  mi  je  uvijek  pričala  da  joj  reknem  sve  ocjene  pa  i  one  lošije.Odlučila  sam  da  ću  majci  reći ocjenu,ali  znam  da  će  majka  biti   tužna.Sišla  sam  s  posljednje  stepenice.Otvorila  sam  vrata.Zašto  si  tužna  upita  me  majka.Da  ti  se  nešto  nije  dogodilo.Majko  moram  ti  nešto  reći,ali  nemoj  vikati.Danas  u  školi  dobila  sam  jedan  ali  ti  nisam  rekla.Izvadila  sam  bilježnicu  i  pokazala  je  majci.Ja sam  ti  uvijek  govorila  da  mi  kažeš  istinu  reče  majka.Znam  i  zbog  toga  mi  je  žao.Nemoj  biti  tužna  reče  majka  svakome  se  dogodi.Oči  moje  majke  su  sjale  kao  što  sunce  na  nebu  sja.Izašle  smo  van.Šetale  smo  se  po  šumi  i  pjevale  radosne  pjesme.Stigle  smo  kući.Otišla  sam  u  krevet  i  pogledala  sam  stranicu  na  kojoj  je  bio  loš  dan.Sad  sam  napisala  da  sam  rekla   majci    istinu.Otišle smo  u  šetnju  i  pjevale  smo  razne  pjesme.Rekla  sam Continue reading Moje sunce

Majka – njezina unutrašnja toplina i otkucaji njenog srca meni

Majka – njezina unutrašnja toplina i otkucaji njenog srca meni

Majko, ja te volim majko, ja te molim majko, ja te jako puno volim. Meni na svijetu ti si sve veća, a toplina srca tvoga sve mekša – ti me čuvaš, ti me voliš. Molim za te majko moja, molim za tebe majko mila moja. Nek te Isus čuva, nek te Isus ljubi. Neka tamo gdje ti prođeš cvatu ruže. Ja te ljubim, ja te volim, ja te molim; cijeli život moj neka bude tvoj, a kad padne noć tvoje srce s mojim blista; nek tvoja ljubav u mojem srcu blista. Nek te čuva Isus mili dragi, nek te ljubi; nek samo tebi ruže cvatu.

Dijana Ćorluka, 3. raz. G. Vrba

Ona je kao latica na cvijetu, ona je: spretna, sretna, ljubazna, dobra, spremana na sve, pomaže u nevoljama.

Moja mama kao latica cvijeća

Dragi Bože, hvala ti! Moju mamu si stvorio, a ona mene rodila, odgojila i učila razlikovati dobro od zla. Ona me čuva, a i ti me čuvaš dragi Bože. Ja svoju mamu volim i poštujem je. Ona me vodi u crkvu, a i ti me čuvaš dragi Bože. Ja svoju mamu volim i poštujem je. Ona me vodi u crkvu i uči me moliti se Bogu. Moja majka je meni najbolja, sve su mame iste jer i one uče svoju djecu razlikovati dobro od zla. Ja svoju mamu volim najviše na svijetu. Ona je kao latica na cvijetu, ona je: spretna, sretna, ljubazna, dobra, spremana na  sve, pomaže u nevoljama. To je moja mama i ja je volim najviše na svijetu. Kada dođem iz škole ona mi onda kuha i pravi jelo. Uvijek je pažljiva i uvijek se brine za sve zlo koje učinim. Brine se za mene. Kad sam bolesna ona je uvijek uz mene, a i kad nisam bolesna uvijek mi Continue reading Ona je kao latica na cvijetu, ona je: spretna, sretna, ljubazna, dobra, spremana na sve, pomaže u nevoljama.

Morala sam skakati po livadama, po raznom cvijeću od silne sreće. Svaku mirnu i tihu noć, poljubac ću joj dati jer će to uvijek pamtiti. Razmišljala sam i sjedila u travi gdje mjesec sjaji i obavija svojom blagom svijetlošću krošnje…

Moja majka je vječni život!

Moja mama je svaki nježni dio u mom srcu. Kad je vidim dobijem krila i sreća me nosi u blage visine sve do Rajskih vrata!

Mama, ti si svaka biserna kap iz čistog slapa. Kad tvoja ruka nježna , topla, meka dirne moje ruke, srce mi počne sve brže kucati. Gdje god si ti, uvijek ću biti s tobom u tvojem nježnom, blagom srcu! Tvoj topli zagrljaj me nosi u oblake sve do dobrih anđela da te  nagrade ružama iz Raja, gdje je uvijek čarobno. Moje srce će uvijek kucati za tebe, vječno, gdje god bila. Tvoje plave, vedre oči su nalik na vedro, svijetlo nebo! U tvojim očima toplo i blago sunce grije. U srcu moje mame vječno svjetlo sjaji i širi dobro na zemlji. Njezin veseo osmijeh dirne moje srce i šalje me da skačem od sreće i prekomjerne ljubavi prema mojoj dobroj majci. Morala sam skakati po livadama, po raznom cvijeću od silne sreće. Svaku mirnu i tihu noć, poljubac ću joj dati jer će to uvijek pamtiti. Razmišljala sam i sjedila u travi gdje mjesec sjaji i obavija svojom blagom svijetlošću krošnje. Što sam lijepo učinila za svoju mamu? – upitala sam se. Pomagala sam joj, ali nije stvar u tome. Stvar je u dobroti srca i poslušnošću prema njoj. Vjeruj mi, mama da će te anđeli i Bog čuvati s neba. Znaj da te volim, ali s dobrotom i ljubavlju u srcu, gdje ćeš uvijek i ostati. Kad idem na mirni počinak, uvijerk kroz prozor na nebu ostaje Continue reading Morala sam skakati po livadama, po raznom cvijeću od silne sreće. Svaku mirnu i tihu noć, poljubac ću joj dati jer će to uvijek pamtiti. Razmišljala sam i sjedila u travi gdje mjesec sjaji i obavija svojom blagom svijetlošću krošnje…

Majka je zvijezda Danica našeg neba. Sreća nosi majčino lice!

Mama

Mama! Što li se sve krije iza ovog imena.

To je ime koje smo od svih riječi prvo izgovorili. To je osoba koja je s nama proživjela sve: od prvog zubića pa sve do danas. I ona će uvijek biti uz nas. Mama može gledati očima djeteta, jer da ne može, ne bi u gomili lego- kockica vidjela dvorac iz bajke.Mama se nikada ne ljuti kada pojedemo sav sladoled. Mama nam otvara mnoga vrata, ali nas nikad ne gura kroz njih. Mama je tu da nas utješi kad dobijemo kolac iz matematike. Mama jedina trči za školskim autobusom maše stvarima koje smo zaboravili. Mama misli da smo prekrasni i kad imamo tisuću prištića na licu. Mama je tu kad na ne ide priroda. Mama nas voli kad nas svi mrze. Mama će, ako treba, dati i zadnju svoju kap krvi za nas. Mama nas voli, ma kakvu glupost učinili. Mama je tu kad zaboravimo kako s pišu neke riječi na engleskom. Mama nas zagrli i sve rane zacijele. Mama uvijek zna što želimo.

Majka je zvijezda Danica našeg neba. Sreća nosi majčino lice! I Continue reading Majka je zvijezda Danica našeg neba. Sreća nosi majčino lice!

Moja majka je dobra kao kruh. Nježna je kao pero. Svake noći me poljubi i zagrli….

Majka u srcu

Moja majka je dobra kao kruh. Nježna je kao pero. Svake noći me poljubi i zagrli.Danas je njen rođendan.Smišljala sam što da joj kupim. Ali sjetila sam se da ću joj pokloniti dije ruže i poljubac i to veliki! Za njen rođendan dala bih joj sve. Jer ona je moja majka. Uvijek bi mi pomogla kad sam u nevolji. Ona je moje zlato i sreća u mom srcu. Željela bih da poletimo u visine na čarobnoj dugi. Ali moja majka je tako draga da bih s njom živjela cijeli život. Njezino srce kuca za mene. Rekla mi je da me moj anđeo čuvar uvijek gleda i štiti. Danas sam našla svije ruže pa sam rekla: „ Ovo smo moja majka i ja! Kad bi ona bila kraj mene i čula, zagrlila bi me i poljubila. Ona zna što meni treba. A to je: ljubav, molitva, misa, briga poštenje, sreća. Jednog dana sam joj napravila buket. Ona se iznenadila. Ali nije to dovoljan dar, nego je jako voljeti. Dovoljan je i poljubac za laku noć. Jednog jutra, ptičice su mi došle pjevati. Pozvala sam i mamu i rekla mi je:" Došle su zbog tebe i mene!" Riječ volim te je nešto najljepše. Kad bih nešto skrivila, odmah bih joj se ispričala i zagrlila. Es dvije smo dvije ruže koje rastu u ljubavi i sreći. Ona je moje srce koje kuca. Ona mi je darovala život i ljubav prema Bogu i ostalima. Moja majka je najljepša na svijetu. Čarolija je prah koji  je posut po mojoj majci. Njezine ruke se tako nježne kad ih diram. Njoj bi pomogla u nevolji kao i na meni. Svojoj mami ću reći: Continue reading Moja majka je dobra kao kruh. Nježna je kao pero. Svake noći me poljubi i zagrli….

Molitva za moju mamu,…To je ljubav… – 2. raz. XI. osnovna škola – 2c

Moja draga mama

Draga mama jako te jako puno volim i mislim da si mi ti najljepša mama na cijelo svijetu od svih žena uvijek kad me god nešto zamoliš to ću učiniti samo za tebe radi tvog srca da uvijek bude uz mene da te grlim i ljubim u tvoju predivno lice samo mi bude žao kad se malo naljutim na tebe. Volim kada mi pomažeš pisat zadaću i kada se igramo: pogoditi tko i još nekih igara. Volim te puno mamo.

Elizabeta Kožulj, 2 c

Moja dobra majka

Moja majka je srce u duši. Ona je bijeli snijeg i lijepa kao čarobni anđeo. Ona je za mene čarobna vila i ljubav cijela, da bar ostane zauvijek sa mnom. Ja bih s njom otišao u nebo i da ju nikad ne izgubim, da ostane zauvijek sa mnom.

Matej Antunović, 2 c

Moja majka

Draga mama, jako te puno volim i ti si mi sve što mi treba. Tvoj zagrljaj je topao, tvoje oči su vedre poput neba, tvoja duša je topla, a obrazi rumeni poput ruže. Volim kada mi kažeš volim te.

Isuse, hvala ti za moju mamu.

Isuse, hvala ti što je zdrava.

Isuse, hvala ti što je lijepa.

Isuse, hvala ti što me moja mama voli.

Isuse, znam da nas ti voliš.

Mia Glavić, 2 c

Moja mama

Moja mama je jako draga i lijepa. Ja svoju mamu volim zato što mi stalno kupuje što poželim. Ja nju stalno volim i ljubim. I ona mene. Ona mi stalno pomaže i uvijek je uz mene kao i dragi Isus. Moja mama me stalno pazi i hrani. Svoju mamu Continue reading Molitva za moju mamu,…To je ljubav… – 2. raz. XI. osnovna škola – 2c

Molitva za moju mamu,…To je ljubav veća od staroga slona, veća je od diva i Brunine čokolade!… – 2. raz. XI. osnovna škola – 2a

Moja mama

Ja volim svoju mamu od poda podruma sve do kraja svemira, ako ga ima! To je ljubav veća od staroga slona, veća je od diva i Brunine čokolade! Moja mama je brižna najviše na svijetu! Otkačena, svakakva je. Al' kad treba ozbiljna je! Šalimo se, smijemo se, igramo se, učimo, svašta zajedno radimo.

Karla Baričević, 2 a

Moja mama

Moja mama je najbolja mama na svijetu. Ja volim svoju mamu najviše na svijetu. Volim se sa svojom mamom šaliti. Ona je jako,, jako umiljata. Voli sve moje riječi. Šalimo se, igramo se i zezamo  se. Volim sve mamine riječi. Mama se voli zezati. Ja nju volim kao i Isusa. Kada me nema, traži me. Voli me najviše na svijetu.

Tea Liović, 2 a

Moja dobra mama

Moja mama je jako dobra. Svaki dan ona mi napravi fini doručak. Ja volim svoju mamu i svaki dan se igramo. I kad je dan i kad je noć i u dobu i u zlu ona će mi biti najbolja mama, baš kao i dragi Isus. Ja jako volim svoju mamu. Jako, jako da ne mogu ni opisati!

Bruno Štiglić, 2 a

Moja mama

Moja mama je dobra. Voli se sa mnom igrati. Ona mi ej jako draga. Ja nju volim i ona mene voli. Volim svoju mamu kad je sretna, a ne kad je tužna. To je moja najdraža mama na svijetu. Brine se o meni. Hrani me. I jedva čekam da završi nastava da vidim svoju najdražu mamu.

Leon Ljubičić, 2 a

Moja mama

Moja mama je najbolja mama na svijetu. Ona se zove Snježana. Ima smeđu kratku kosu. Uvijek se lijepo odijeva i voli haljine. Omiljene boje su joj žuta i zelena. Snježana je jako dobra, osjećajna i lijepa. Pomogne mi oko zadaće, voli me i tješi kada plačem. I ja mami ponekad pomognem čistiti i spremati. Sa svojom sestrom donesem cvijeće svojoj dragoj mami. Volim ju jer mi sve dopušta i kupuje. U ovom sastavvu želimreći koliko ju volim. I znam da je moja mama najdraža mama na svijetu. Znam da i druga djeca misle da su njihove mame najdraže. I ja mislim da je moja mama najdraža. Ja volim svoju dragu, jedinu i najdražu mamu.

Ema Ruhek, 2 a

Moja mama

Ja jako volim svoju mamu. Ona bi sve u životu učinila za mene i mog brata. Kad sam bolesna i kad padnem ona se brine za mene. Moja mama mi je najljepša na svijetu. Najljepše mi je kad odem u crkvu i pomolim se za mamu. Moja mama me uvijek ljubi, grli, čuva, mazi i brine se o meni. Ja volim svoju mamu najviše na svijetu.

Antonela Ravlić, 2 a

Mama je te volim

Mama hvala ti što si me rodila, što me hraniš, što me paziš i što me odgajaš, volim te ljubavlju iz svog srca hvala ti što mi kupuješ sve što ja želim. Volim tebe i obitelj naj više na svijetu. Volim vas obitelji vi ste mi uvijek na prvom mjestu.

David Šaravanja, 2 a

Moja mama

Ja volim svoju mamu tako što joj pokazujem svoju ljubav: ljubim ju, donosim joj petice iz škole i kažem ova petica je za tebe. Volim svoju mamu jako, jako. Tvoj sin Andrej ti kaže. Uvijek ću te poštovati. Ja svoju mamu, moju cijelu obitelj i Isusa volim najviše na cijelome svijetu. Ona mene isto tako poštuje i ljubi, voli. Zato i ja nju volim, poštujem i ljubim.

Andrej Brkić, 2 a

Moja mama

Moja mama je jako dobra. Ja ju volim zato što je super mama. Ona mi sve dopušta. Ima 41. godinu. Jako se volimo.Dobro se slažemo. Meni ona uvijek pomaže i svašta mi kupi. Moja mama je jako lijepa. Uvijek kada nešto ne znam mama mi pomogne. Želim Continue reading Molitva za moju mamu,…To je ljubav veća od staroga slona, veća je od diva i Brunine čokolade!… – 2. raz. XI. osnovna škola – 2a

Stranica 1 od 212