Kategorije

Molitva

Molitva
Dragi Boze, zelim ti zahvaliti na svemu.  Hvala ti na ljubavi i potpori. Molim te da u svijetu nema zla i cuvaj moje prijatelje i obitelj! Amen!
Jelena Kljucević 8

Molitva Bogu

Molitva Bogu

Dragi Boze,hvala ti sto nas cuvas,hvala ti sto nam pomazes,hvala ti na prijateljstvu,ljubavi,sreci,obitelji i miru.Hvala ti na svemu sto cinis za mene i moju obitelj,hvala ti sto si uvijek tu kada te trebamo…Hvala ti…Amen!!

Molitva

Dragi Bože! Zahvaljujem ti što sam se probudila na ovaj krasan dan!Hvala ti za prijatelje i obitelj koju sam danas ugledala podijelila radost s njima. Hvala ti što imam jelo i što to mogu podijeliti sa prijateljima i obitelji.Dragi Bože hvala ti najviše! U ime Oca i Sina i Duha Svetoga amen.

Marina Gabrić

Josip Anicic email:josipanicic@gmail.com

Mali Veliki Stvaratelji

Mali – Veliki – Stvaratelji

Mali_Veliki_stvaratelji

Dragi Bože, želim ti zahvaliti…

Dragi Boze, zelim ti zahvaliti na svemu. Hvala ti sto imam tako dobre roditelje, baku, sestre i prijatelje koji se brinu i uvijek su tu uz mene. Molim te da moje sestre i prijatelji prodju uspjesno u skoli i daj im svoju ljubav i potporu. Hvala ti na ljubavi i potpori koju si mi davao i molim te da svim ljudima podaris srecu, veselje,blagostanje, ljubavi i razumijevanja jedno prema drugima…
Boze,hvala ti za sve! AMEN!
   Jelena Kljucevic,7.b

Vjetar zimske

Vjetar zimske nijanse prolazi mi kroz dušu,čiste je
i mrse mi kosu.I sretna sam,jer znam da Ti
oni koji jesi,si prisutan.
Vjetar puše i nosi Tvoju ljubav.
I znam,zbog Sunca,zbog kiše,zbog mraka,zbog svjetlosti,
da si Ti tu.
Ti gledaš moje misli i postupke svaki dan,
i Ti odluči što će me snaći.
Kazni me ako treba da znam da sam
pogriješila i nagradi me da znam da sam ispravno postupila.
Hvala.
Antea Brdar

Sretan Božić

Božić 2014.

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!”

‘Čovječe,pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!”

Čovjek je stvoren da bude zapamćen. A i on želi ostaviti trag.Svi mi imamo nekoga od ”zapamćenih” tko nam odgovara po osobnosti i zato ih volimo.No,to ne mora biti slavna osoba. To može biti naš prijatelj,pijateljica,roditelj. Ali glavni uzor u svemu mora biti Bog. Bog nam dopušta da nas obasja svjetlost i sreća. Sreća je tako divna. Najljepša je sreća vidjeti prijatelja nakon dugo,dugo vremena.Trebamo paziti da ne budemo pesimistični, nego optimistični. Biti sretan zbog Boga je nešto najljepše i svaki čovjek to iskusi,svjestan ili ne. Kao što kaže Antun Branko Šimić: Pusti da cijelog tebe prođe blaga svjetlost zvijezda! Te zvijezde su osobe u našem životu. Ta je svjetlost snažna,ali nas nikad ne zaslijepi.To podsjeća na Galeba Jonathana Livingstona i kako je on učio letjeti. Tako i mi trebamo. Trebamo letjeti mirno,sigurno i optimistično u nebo,u svjetlost,i ne trebamo se bojati. Bog će biti uz nas što god učinili, i štitit će nas poput pravog prijatelja.
Antea Brdar 8.a

Ljubite svoje stare roditelje

Ljubite svoje state roditelje

Ja Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Drhtave ruke i sijede kose očeva i pognutih dobrih majki.
Bore na licima, vene na rukama, izblijedjele umorne oči.

Ja Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Pomilujte sijede glave, poljubite ostarjele i izranjene ruke.
Zagrlite svoje stare roditelje. Mučili su se i oni s vama.
Od srca im ljubav pružite, a u starosti im oslonac budite.

Ja Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Ne odvajajte ih u male sobice, niti ih šaljite u staračke domove.
Poslušajte im vapaje, olakšajte im živote.
Imajte za njih lijepe riječi i osmijeh na licima u susretu s njima.

Zato Vas lijepo molim, ljubite svoje stare roditelje!
Radili su oni puno da vaš život bude bolji. Oni su vas s radošću prihvatili kad vas je Bog njima poslao. Zato vas molim, poštujte svoje stare roditelje! Kad ih Bog jednom pozove na vječni počinak, ostat će iza njih prazno mjesto. A to prazno mjesto ti ćeš popuniti jer ćeš dotle i ti ostarjeti. A sve što ste vi činili svojim roditeljima, to će vam vaša djeca uzvratiti. Zato vas opominjem i unaprijed molim:

Volite i poštujte svoje stare roditelje!

bl. Ivan Pavao II.

Josip Aničić www. josip-Anicic.from.hr

Tuga koju nosim u sebi

Tuga koju nosim u sebi

Smrt najmilijih… To je veliki šok. Izgubiš osobu s kojom si se smijao i družio. Bio to otac, brat, prijatelj ili poznanik, on će zauvijek faliti. Kad sam čula da sam ga izgubila nisam bila svjesna. Nisam znala da je otišao. Iako su svi bili tužni i shrvani, bila sam premala da shvatim. Sada shvaćam da sam čak zakinuta za nešto. Zakinuta sam za očem smijeh i topli zagrljaj. Iako znam da je uz mene, nedostaje mi. Na samu pomisao da je daleko osjećam se grozno. Sav onaj plač, tuga, žalost mi nikada neće izaći iz glave. U meni nedostaje jedan dio. Kada shvatim da su neka djeca žalosna što imaju oca, osjećam se ljuto. Jer oni su nezadovoljni živim ocem. Oni ne znaju kako je živjeti bez njega. Nisu još upoznali bol. Oni još uvijek uz sebeimaju osobu koja će im popustiti ako mama ne da. Oni imaju osobu koja će im reći barem lijepu riječ. Ali ja sam zadovoljna i ovako. Imam majku koja mi je i majka i otac. Imam majku kakvu druga djeca nemaju. Imam majku kojoj zavidim jer sama znam da nikad neću biti. Neću biti jaka. Neću biti toliko jaka da prekrijem tugu koju nosim, kao što nosi moja majka. Ali ima i još nešto: SAD SAM ŽALOSNA, ALI NE TREBAM BITI. Jer ću jednom zauvijek biti zajedno sa svojim ocem i da ću s njim nadoknaditi sve izgubljeno. Sve što mi je nedostajalo tijekom života.

Josipa Bubalo

Josip Aničić www. josip-Anicic.from.hr

Stranica 1 od 1912345...10...Zadnja »