Arhiva

Kategorije

Kako sam prijatelja poveo na ispravan put

Pejo Kljaic 10. listopad 20:02

Prolazio sam pokraj kuće svoga prijatelja.Prijatelj Pero je izašao i pitao me kamo idem.Odgovorio sam mu da idem na utakmicu.Pitao me može li i on poći sa mnom.Rekao sam mu naravno da možeš.No javio se problem,Pero nije imao kopačke i nije mogao ići.Odmah je počeo psovati.Rekao sam mu da ne valja psovati,jer Bog to ne želi.On me samo blijedo gledao.Rekao sam mu da pita drugoga prijatelja Jakova.Zajedno smo otišli do Jakova i Pero je cijelim putem psovao.Ja sam bio tužan i molio sam ga da prestane psovati,a Pero je postajao sve gori i gori.Kada smo došli do Jakova pitali smo ga da li ima kopačke.Jakov nam je dao kopačke i ja i Pero smo krenuli prema utakmici.Do utakmice je bilo još dosta vremena i mi smo prolazili pokraj crkve.Pitao sam Peru hoćemo li ući u crkvu i pomoliti se prije utakmice.Odgovorio je da ne želi trošiti vrijeme na gluposti i također je opsovao.Taj dan padala je kiša i ja sam imao kapu.Naravno skinuo sam kapu pokraj crkve,da pozdravim Boga.Pero se počeo sa mnom svađati. Nježno sam mu odgovorio da ne želim se svađati i molio sam ga da prestane psovati.Pero je ljuto otišao kući,a ja sam otišao u crkvu i pomolio se.Nakon toga sam otišao na utakmicu.Na utakmici smo naravno pobijedili i ja sam se zahvalio Bogu na pobijedi,no u mislima su mi i dalje bile psovke Pere.Nekoliko dana poslije Pero je došao kod mene i ispričao mi se.Zahvalio mi se što sam mu dao nekoliko dobrih savjeta,također mi je rekao da je tek sada shvatio što znači Bog i shvatio je da se Boga ne treba sramiti.Zahvaljujući meni Pero više nije psovao.

Sveti Charbel Machluf (Šarbel Makluf)

Sveti Charbel Machluf (Šarbel Makluf)

svećenik, monah čudotvorac iz Libanona

(1828.-1898.)

spomendan 24. srpnja

“Što bismo mogli reći o divnom cvijetu svetosti, koji je procvao na jednoj grani stare istočnjačke monaške tradicije. On povezuje
Continue reading Sveti Charbel Machluf (Šarbel Makluf)

Kakvi su odnosi među vama?

Pripadaš li nekom krugu prijatelja ?
Što vas povezuje ?
Kakvi su odnosi među vama?

Water lilies.jpg Prijateljstvo je poseban oblik ljubavi. Prijateljstvo je potrebno svima jer naše srce ispunjava radosnim i veselim. Ako imamo pravoga prijatelja pokraj sebe, onda možemo sve. Pravi prijatelji se rijetko pronalaze. Kada bi svatko bio pravi prijatelj sve bi bilo drugačije. Pravim prijatelj će uvijek biti uz tebe, nikad te neće izdati. Tad kad ti se svi budu smijali i izrugivali, pravi će prijatelj biti tu uz tebe i reć ti da će sve biti u redu. Pravi prijatelj će uvijek saslušati tvoje probleme i pomoći ti. Danas je rijetko malo onih pravih prijatelja Continue reading Kakvi su odnosi među vama?

Prijateljstvo

Pripadaš li nekom krugu prijatelja ?
Što vas povezuje ?
Kakvi su odnosi među vama?

Prijateljstvo je poseban oblik ljubavi. Prijateljstvo je potrebno svima jer naše srce ispunjava radosnim i veselim. Ako imamo pravoga prijatelja pokraj sebe, onda možemo sve. Pravi prijatelji se rijetko pronalaze. Kada bi svatko bio pravi prijatelj sve bi bilo drugačije. Pravim prijatelj će uvijek biti uz tebe, nikad te neće izdati. Tad kad ti se svi budu smijali i izrugivali, pravi će prijatelj biti tu uz tebe i reć ti da će sve biti u redu. Pravi prijatelj će uvijek saslušati tvoje probleme i pomoći ti. Danas je rijetko malo onih pravih prijatelja, iskrenih. Prijateljstvo je ljubav, prijateljstvo se uči. Prijateljstvo nastaje slobodnim izborom i o njemu se trebamo brinuti, braniti ga i čuvati. Ako je prijateljstvo pravo, niko ga ne može uništiti. Prijatelje moramo prihvatiti onakve kakvi jesu, ne smijemo ih mijenjati jer nećemo uspjeti. Nitko nije vrijedan naših suza, a onaj tko je, nikada nas neće rasplakati. Da bi znali biti pravi prijatelji moramo pripadati prijateljskoj zajednici. Krizu prijateljstva rješavamo iskrenim razgovorom i vlastitim mijenjanjem. Što smo više sličniji Isusu, sposobniji smo za pravo i iskreno prijateljstvo sa drugima. Moje prijatelje i mene povezuje međusobna ljubav, koja je u nama i mi tu ljubav pokazujemo jedni drugima svakodnevno malom pažnjom i sitnicama. Pravi prijatelji bi sve učinili jedni za drugo u svakom trenutku. Pravo prijateljstvo traje vječno. Prijateljstvo se rađa iz ljubavi, a umire od ljubomore.

Valentina Jurić, 8.a