Arhiva

Kategorije

Kako sam prijatelja poveo na ispravan put

Pejo Kljaic 10. listopad 20:02

Prolazio sam pokraj kuće svoga prijatelja.Prijatelj Pero je izašao i pitao me kamo idem.Odgovorio sam mu da idem na utakmicu.Pitao me može li i on poći sa mnom.Rekao sam mu naravno da možeš.No javio se problem,Pero nije imao kopačke i nije mogao ići.Odmah je počeo psovati.Rekao sam mu da ne valja psovati,jer Bog to ne želi.On me samo blijedo gledao.Rekao sam mu da pita drugoga prijatelja Jakova.Zajedno smo otišli do Jakova i Pero je cijelim putem psovao.Ja sam bio tužan i molio sam ga da prestane psovati,a Pero je postajao sve gori i gori.Kada smo došli do Jakova pitali smo ga da li ima kopačke.Jakov nam je dao kopačke i ja i Pero smo krenuli prema utakmici.Do utakmice je bilo još dosta vremena i mi smo prolazili pokraj crkve.Pitao sam Peru hoćemo li ući u crkvu i pomoliti se prije utakmice.Odgovorio je da ne želi trošiti vrijeme na gluposti i također je opsovao.Taj dan padala je kiša i ja sam imao kapu.Naravno skinuo sam kapu pokraj crkve,da pozdravim Boga.Pero se počeo sa mnom svađati. Nježno sam mu odgovorio da ne želim se svađati i molio sam ga da prestane psovati.Pero je ljuto otišao kući,a ja sam otišao u crkvu i pomolio se.Nakon toga sam otišao na utakmicu.Na utakmici smo naravno pobijedili i ja sam se zahvalio Bogu na pobijedi,no u mislima su mi i dalje bile psovke Pere.Nekoliko dana poslije Pero je došao kod mene i ispričao mi se.Zahvalio mi se što sam mu dao nekoliko dobrih savjeta,također mi je rekao da je tek sada shvatio što znači Bog i shvatio je da se Boga ne treba sramiti.Zahvaljujući meni Pero više nije psovao.

Sveti Charbel Machluf (Šarbel Makluf)

Sveti Charbel Machluf (Šarbel Makluf)

svećenik, monah čudotvorac iz Libanona

(1828.-1898.)

spomendan 24. srpnja

“Što bismo mogli reći o divnom cvijetu svetosti, koji je procvao na jednoj grani stare istočnjačke monaške tradicije. On povezuje
Continue reading Sveti Charbel Machluf (Šarbel Makluf)

Moja slika o Bogu

Moja slika o Bogu

Bog je slika svakog čovjeka.Slika o Bogu nije ista kod svakog čovjeka, meni Božja slika predstavlja ljubav, vjeru i ponajviše povjerenje. Bogu mogu povjeriti sve svoje jadi i sretne trenutke. Ta slika o Bogu u meni je nastala još od krštenja i razvijala se kroz odrastanje, sada ta slika predstavlja velik dio mog života, predstavlja Boga.
Bog će razumjeti sve ljude u trenutku slabosti, ako se pokaju biti će im oprošteno, Bog će pomoći uvijek, biti će tu za nas uvijek, on je naš najbolji prijatelj koji nas prati i čuva od rođenja do smrti.

Ines Čivić

Moja slika o Bogu

Moja slika o Bogu

Moja slika o Bogu je lijepa. Slika koja pokazuje velčanstvenu osobu koja je zaslužna za sve. Slika koja je ukrašena najljepšim epitetima. To je slika obasjana Suncem,povjerenjem,ljubavi, dobrotom i dragošću. Slika o Bogu nije kod svakog ista. I odrasli ljudi često imaju pogrešnu sliku o svakome, pa tako i o Bogu. Ne znam je li to nedostatak vjere ili nekakva pogrešna razmišljanja.Mislim da bi slika o Bogu trebala biti najljepša. Moja slika je takva kakva je, najljepša slika. Ali Bog nije samo slika,on je ljubav koju sam naučila u Crkvi, od mame i tate i da je ljubav sve. Često mislim o Bogu, o tome hoće li uslišiti moje molitve i može li nas dodirnuti. Iako ga ne vidim,njegovu sliu nosim u srcu.

Ivona Majić

MOJA SLIKA O BOGU!

MOJA SLIKA O BOGU!

MOJA SLIKA O BOGU JE TA DA NAM BOG NE MOŽE DATI SVOJU ISPRAVNU SLIKU . ALI JA BOGA VIDIM U SVOJIM DOBRIM DIJELIMA,LJUBAVI KOJU PRUŽAM NAJMILIJIMA..
JER TAD OSJEĆAM DA MI BOG DAJE PODRŠKU U TOME … JER ON JE BOGAT MILOSRĐEM I LJUBAVI …. ON NAGRAĐUJE DOBRO , A KAŽNJAVA ZLO ….
PONEKAD POMISLIM U SEBI KAD MI JE POTREBNA POMOĆ : O BOŽE GDJE SI SAD KAD TE TREBAM ?
ALI BOG JE UVIJEK TU , UVIJEK JE SA NAMA BLIZAK I NIKAD NAS NEĆE IZNEVJERITI ….. ! BIO JE NA KRIŽU,PATIO ZA NAŠE GRIJEHE…..I OPET JE SA NAMA TU ….. ON JE NAŠ PRIJATELJ , SVATKO MU JE OD NAS VAŽAN SVAKOGA LJUBI I VOLI ! =) A ZAJEDNO S MOLITVOM SE DRUŽIMO S BOGOM I UPOZNAJEMO GA JOŠ BOLJE ..! ZATO JE MOJA SLIKA O BOGU TA, DA MI JE BOG PRIJATELJ KOJI ME VOLI …
KOJI ME NEĆE IZNEVJERITI….. I KOJI ĆE MI REĆI ŠTO JE DOBRO ČINITI A ŠTO NE ! =)

Napisala :
Nikolina Svilar 8c