Arhiva

Kategorije

Isus Krist za mene

Eva Kljaic 11. veljača 18:04
Isus Krist za mene?

Isus Krist za mene je moj prijatelj,koji će mi pomoći kada mi je teško ili kada nemogu naći izlaz iz nekog problema.Isus Krist ja moj vodić kroz život.U Isusa Krista se moramo pouzdati jer ako Isusa nema u vasem životu,život je bez smisla.On je moja snaga,radost i ponekad tuga ali uvijek je uz tebe i pomaže pa bilo dobro ili loše.Za njega se molimo a on nam uzvraća svu tu pažnju,ljubav,sreću.Za njega idemo u crkvu da nam život bude sveti da volimo jedni druge.Jer bez ljubavi nema života.Ima ali samog ,samog tako što smo sami u životu,što ne volimo nikoga pa nam nitko ne uzvraća tu ljubav.Moramo vjerovati,uvijek,jer mi vjerujemo i molimo kada nam je potrebno a Bog nemože pomoći samo kad nam treba.Zato trebamo shvatiti tko je Isus Krist.

Eva Kljaić

Kako ti doživljavaš Isusa Krista

Kako ti doživljavaš Isusa Krista?

[pe2-gallery class=”alignleft” ]

418611_128430957278271_147249053_n.jpg

418611_128430957278271_147249053_n.jpg

[/pe2-gallery]Ja Isusa Krista doživljavam kao nešto najljepše na svijetu. Isus Krist je razlog što ja postojim. Ja ću njemu doživotno biti zahvalna jer on je stvorio moju obitelj, moju rodbinu, prijatelje, prirodu u kojoj uživam, kuću i sve ostalo što obožavam. Jednostavno, da njega nema, moj život ne bi funkcionirao. Ne bi znala što znači obitelj, prijatelji, sreća, ljubav, mir, poštenje, dok uz Boga shvaćam značenje svake te riječi, bit i važnost toga. Evo, da Boga nema ne bih znala što znači voljeti i ljubiti, sve bih radila nevoljko s mržnjom, radila bih zlobne stvari. Ne bih išla u crkvu, a sa Bogom sve to znam. Uz Boga znam voljeti, ljubiti, poštivati i bezbroj dobrih stvari. Bog je uvijek na mom putu. Uvijek me štiti, vodi, potiče da radim bolje stvari i da idem pravim putem. On se žrtvovao za mene, moju obitelj i sve ostale stoga ću mu beskrajno biti zahvalna. Najviše mu hvala za život i za sve najdraže ljude u životu bez kojih se više ne mogu zamisliti. Hvala Ti Bože što se bavim stvarima koje volim i budi uvijek na mome putu, sa velikim zborom svojih anđela. Hvala ti Bože i znaj da si najljepša stvar na svijetu, nevidljiva ljubav s neba koja donosi radost u moj život iz dana u dan.

Dorotea Mioč 7a

Isus Krist za mene

[UNSET]

[UNSET

Isus Krist je za mene drugi otac. On je uvijek tu, iako ga ne mogu vidjeti. Kad sam tužna ili u nekoj ne volji, ja se pomolim i nekad me pita,ali dobijem pozitivnu ocjenu. Jednom smo ja i prijateljica išle van, ona je htjela zvoniti i kucati po prozorima, ja sam se s tim složila. Kada smo došli pred jednu kuću, rekla mi je da prva pozvonim, krenula sam pritisnuti zvono, ali me nešto zaustavilo. Ona je govorila da sam kukavica i da se bojim pozvoniti, ona je pozvonila i pobjegla, a ja kao da sam ostala ukopana u tlu. Čovjek je izašo i derao se na mene, ja sam samo stojala. Kasnije sam otišla kući i kad sam išla spavati, samo o tome sam razmišljala. Pokušavala sam ne misliti o tome i napokon sam uspjela.Sljedeći dan sam vidila tu prijateljicu i pokušala sam joj na lijep način reći da se ne želim družit s takvom osobom, ona se ispričala i rekla da ne želi upropastiti prijateljstvo zbog zezanja ljudi i da više neće raditi stvari koje čine ljude mrzovoljne. Idući tjedan i sve ostale dane smo se družile i bile nerazdvojne, a onaj znak koji me zaustavio se više nije pojavljivo jer sam radila samo pozitivne stvari.
Maja Jurić 7a

Kako doživljavam Isus Krista

Kako doživljavam Isusa Krista?

Isus je naš prijatelj.Svi ga doživljavamo na drukčiji način i svi drukčije mislimo o njemu.Postoji puno knjiga,pjesama i misli kako izgleda Isus Krist.No,svi postoje važne detalje.Isus im je prijatelj toplih očiju i uvijek i nešto mirno poručuje.Vjerovatno ima bijelu haljinu.Ruke i noge su mu probodene.Smiješi se i toplo gleda prema nama.Ima raširene ruke.Sam njegov pogled umiruje i govori nam da se ne bojimo.Ali vidimo i njegove patnje.Iznenada,svi naši problemi se čine tako malenima.Ništavni naspram što je Isus prošao.Mi smo mu se došli potužiti,a sad nemamo što reći jer nas je stid.Isus Krist čak je i na samrti molio za svoje neprijatelje.Od toga se krije važan uzor.Trebamo naučiti oprostiti i najljućem neprijatelju i tako će drugi oprostiti nama.

Antea Brdar 7.a

Tko je Isus Krist za mene?

Tko je Isus Krist za mene ?

Tko je Isus Krist za mene?
Isus Krist je za mene nešto posebno.Isus je najveći od svih proroka jer su se u njemu ispunila sva starozavjetna isčekivanja i nadanja Božjem dolasku.On nije samo navjestitelj novoga Božjega svijeta nego taj svijet svojim riječima i djelima ostvaruje.U najpotpunijem smislu on govori u Božje ime i naviješta njegovu riječ.Isus je utjelovljena Božja riječ.Ja poštujem Isusa Krista,molim mu se i ponekad pričam sa Isusom.Kada sam u tuzi,kada imam problema ponajprije razgovaram Isusom,a onda sa roditeljima ili prijateljima.Npr: Jednoga dana sam se probudio i osjetio sam nemir u sebi,jednostavno nisam se osjećao dobro.Zatim sam uzeo molitvenik i izmolio sam se.Nakon toga duša mi se smirila.No nisam potpuno bio smiren.
Nakon toga popričao sam sa Isusom Kristom i rekao mi je da se trebam početi moliti svakodnevno,ići u Crkvu i poštivati ga.Također mi je rekao da se nakon jedne molitve ne može sve promijeniti.I nakon toga više ništa nisam čuo.Kao da sam se probudio iz nemogućega sna.Nakon toga ja sam postao novi čovjek.Počeo sam se svakodnevno moliti,redovito ići u Crkvu i jednostavno sam sve radio kao pravi vjernik.Ja ću Isusa Krista uvijek zahvaljivati,pričat ću sa njim i nikome neću dopustiti da kaže niti jednu ružnu riječ o njemu.Isuse Kriste zahvaljujem ti se!

Pejo Kljaić 7 a