Arhiva

Kategorije

Preuzeto

Preuzeto sa stranice isključivo samo za privatne svrhe!

Hvala!

http://www.agro-savjetnik.bloger.hr/

Josip Aničić, dipl.teolog
E – mail: josip.vjeroucitelj@vip.hr
Web site : http://public.carnet.hr/~joanicic/moj_blog/
Web site: http://jutarnjazvona.wordpress.com/
Web site: http://anicic.korisnik.com/

Za koga glavovati

Dragi prijatelji i posjetitelji web site-a!

Ovih dana nas obasipaju s tolikima i tolikima obavijestima, vijestima, kampanjama i sl., te reklamama…

Zanimljivo je čuti koliko ljudi – neki imaju, a neki su siromašni, a neki imaju i ogromne svote ušteđevine…..te se troše posvemašnji novci, a govori se o recesiji i sl.,…

No, dobro, a ako je to Cilj – neka im bude…

Koga odabrati – kome dati svoje povjerenje ?

To je obveza – usudio bih se reći to je i sveta dužnost: – iskoristiti svoje glasačko pravo i >odlučiti< !?

Ako smo svi političari i svi se stavljamo na stranu onih koji kritiziraju i govore kako bi trebalo učiniti i ….

Pune su mi uši, slušam, kako ovo i ono ne valja, kako bi ovo i ono trebalo napraviti, a kada ih priupitam za koga će glasati – odgovor je uglavnom – neću glasoati jer nemam za koga…

Ako su političari (ti ljudi) i usude se kritizirati i misle da znaju i više od predsjednika države, i ako je to istina neka to i dokažu u nedjelju svojom odlukom (biračkim pravom)…neka doluče tko će ou našu prelijepu zemlju voditi…

Moja je odluka glasati za onoga kandidata: koji vjeruje i životom pokazuje tu svoju vjeru u Živoga i Uskrsloga Isusa Krista, u kojega ja vjerujem i to je moj život i fundamentalno opredjeljenje!

»Nema istinske pravde bez blagoslova križa Gospodina našega Isusa Krista. Nema ni svjetla među ljudima bez svjetla koje prosvjetljuje svakog čovjeka, a to svjetlo jest Isus Krist. Svako carstvo koje se gradilo bez Kristova križa urušilo se samo u sebi…

Uzimajući u obzir sve aspekte, pa i činjenicu da nema čovjeka bez grijeha, kao katolički svećenik, stajem na stranu onoga predsjedničkog kandidata koji vjeruje u osobu Isusa Krista. Neka križ Gospodnji blagoslovi našu domovinu, a posebno sve živuće i pokojne žrtve obrambenoga domovinskog rata… «– kaže Sudac – rekao  je vlč. Sudac.

Mir i dobro Vam želi

prof. Josip Aničić

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

U Iv 5,1 čitamo kako je Isus susreo čovjeka koji je bolovao 38 godina pa mu je postavio “neobično” pitanje: “Želiš li ozdraviti?” Čovjek je svakoga dana dolazio na bazen u Bethzathu.
Biti delikatan, osjetljiv, može postati stilom života. Netko jednostavno prihvati da je žrtva, da mu je potrebna pomoć, da je ovisan o drugome, nesposoban da se kreće i brani. Isus ne oslobađa čovjeka samo od jadanja nego mu vraća energiju i mogućnost da bude koristan. Kada je Isus ozdravio Petrovu punicu ustala je iz kreveta i pripremila jelo.
Koji dio nas želimo da ozdravi? Svatko ima slabosti: stres, živci, ovisnost, zabrinutost, strahovi, kruljenje u želucu zbog neizvjesnosti, poteškoće u spavanju, bolovi, svakodnevna strka i žurba. I mi možemo postati mlaki i bezvoljni u svojoj molitvi i želji za ozdravljenjem.
Postoji simpatična definicija mentalnoga zdravlja (uzeta od Freuda): mentalno zdravlje je “sposobnost za ljubav i rad”.
Isusova je služba bila usmjerena na bolesne: da imaju život i da ga imaju u punini. Šalom znači punina. Bog je čisti čin; nebo je daleko više od vječnoga odmora. Glazba je neba puna energije i radosti; nije nešto usporeno nego glazba za ples.