Arhiva

Kategorije

Dnevnik HRT laže i k tome moramo platiti laž

Poštovani!

            Želimo  Vam sretan Božić i blagoslovljenu Novu Godinu!

            I ove smo se godine obradovali kad smo na Božić u podne slušali prijenos Papine poruke i njegova blagoslova Urbi et Orbi, te  njegovu božićnu čestitku upućenu na hrvatskom jeziku, nakon koje je slijedila čestitka na slovenskom i potom na srpskom jeziku.

            Možete tu Papinu čestitku i ostale koje slijede čuti ponovno na snimci na službenoj Vatikanskoj web stranici:

http://www.youtube.com/user/vatican#p/a/u/2/gG00xblHVCw

                        Hrvatsku čestitku pronaći ćete na 16,45 minuti

 Na ovom linku  na You-tube-u naći ćete istu Papinu čestitku točno pozicioniranu na približno vrijeme kad Papa izgovara  hrvatsku čestitku.

            http://www.youtube.com/watch?v=gG00xblHVCw&t=16m34s

 I sada slijedi ono nevjerojatno. Kad smo sinoć na Božić u 19,30 otvorili naše tv-prijemnike da vidimo božićni dnevnik prvo što smo vidjeli i čuli bio je Papa koji upućuje božićne čestitke ali ovim redoslijedom:  najprije slovenski,  pa srpski i tek onda hrvatski !!!!!

O tome se možete i sami uvjeriti ako na web stranici HTV-a pogledate snimljeni božićni večernji dnevnik. Evo vam linka:

http://www.hrt.hr/index.php?id=dnevnik

           Svi oni koji su gledali na Božić u podne Papin Urbi et Orbi znaju da tim redoslijedom Papa nije upućivao svoje čestitke nego da je to urednik HTV-ova dnevnika iz samo njemu poznatih razloga napravio najobičniju montažu i podvalu koja se nikako ne može nazvati slučajna niti se može bilo čime opravdati.

             Ovo je uvreda najprije za samoga Papu da se njegovim riječima na ovakav način manipulira i ujedno obmana i uvreda za sve hrvatske katolike.

Od kada papa upućuje svoje čestitke na hrvatskom jeziku, a počelo je s Papom Ivanom Pavlom II. nikada se nije dogodilo da bi Papa čestitao Božić najprije na srpskom pa tek onda na hrvatskom. Uvijek je bilo obratno.

            Na ovu očitu podvalu HTV-a treba odmah, još danas reagirati. Ja sam to već učinio.

            Nazovite ovaj telefonski broj od HTV-a:   01- 634.26.34

            Kad vam se automat javi birajte 3 i na automatu snimite svoj protest. – Sve se to preslušava, to su mi potvrdili danas na HTV-u.

            Bilo bi dobro da sutra tijekom radnog vremena još jednom nazovete, provjerite jesu li primili Vaš intervent  i da uživo prenesete svoj protest zaduženoj osobi.

            Ne ćemo dopustiti da nam ova podvala HTV-a pokvari Božićno raspoloženje, ali moramo reagirati, to nam nalaže i istina i savjest!

Sretan Božić 2010.

Sretan Božić - žele Vam učenici 5 c
Sretan Božić – žele Vam učenici 5 c

Oćekujemo Božić

Zvijezde svijetluvcaju,
cijeli svijet obasjaju!!!
Vatra u peći se žari,
pričaju veliki,mali,stari!!

Svi znaju vrijeme prloazi,
a Božić nam dolazi!!
Isus se mali
rodio u toploj štali!!

Svi jedni drugima želimo mir i sreću,
zaboravit nikom zaželjeti SRETAN BOŽIĆ neću

Ivona Marić 5.a

Božić se slavi – slavio nekada…

Božić se slavi oduvijek.U prijašnjim vremenima Božić se slavio na mnogo topliji i svečaniji način.Danima se pripremala hrana za životinje da bi i one imale sve što treba za Božić.Mame i bake su pripremale hranu pekle su se Božićne pogače koje su bile ukrašene likovima životinja i plodova biljaka.Svako jutro se odlazilo na zornice i obavljala se Božićna ispovijed.U crkvu se odlazilo pripremiti jaslice gdje su se onda nosili darovi.Na sam Badnjak se postilo.Pripremala se sušena riba žganci i juha.Prije večere na stol se postavljao najsvečaniji stoljnjak ispod kojeg se stavila slama na stoljnjak se stavio svjećnjak i zdjelica sa posijanim žitom .Prije nego što bi se sjelo za stol najstariji muški član obitelji unosio bi navilak slame u ponjavi dok je ulazio u kuću govorio je:”Čestitam vam Badnjak,Adama i Evu”, a drugi su odgovarali:”Bio živ i zdrav”.Onda bi ponavljao:”kucilo se,prasilo se,telilo se,macilo se…” onda bi spustio slamu pod stol,a djeca bi se utrkivala tko će prvi u slamu.Vjerovalo se ako muško prije skoči na slamu da će i prva prinova u staji biti muško.Onda su svi zajedno prali ruke u istoj posudi.Sjedalo se za stol i molilo nekoliko Očenaša.U svakoj kući bio molitvi drugačiji i molio se Očenaš za mrtve.Rezala se pogača i svi su je ljubili.U zdjeli za juhu bile su posložene sve kašike.Poslije molitve svatko je uzeo svoju kašiku.Muški članovi bi popili čašicu rakije,ali i ženski ako hoće.Poslije večere bi djeca sa djedom i bakom sjedila uz peć i jeli orahe ili jabuke.Čekala se polnoćka,tko je mogao išao je na nju.Sutradan za Božić išlo se na sv.misu pozdraviti Continue reading Sretan Božić 2010.

Anđeli – Seminar

AnđeliOstalo čitajte na stranici:

http://vjeronauk.wordpress.com/