Arhiva

Kategorije

Kada sam bila mala,sva djeca iz susjedstva dolazila su se igrati

Kada sam bila mala,sva djeca iz susjedstva dolazila su se igrati

Kada sam bila mala,sva djeca iz susjedstva dolazila su se igrati. Bilo nas je jako puno. Igrali smo se žmirke,lovice,friza,sve igre smo igrali sa osmijehom i bili smo veseli. Pravili smo mnoge probleme,ali bilo nam je zabavno. Još se svega sjećam,baš kao da je jučer bilo.Ali odrasli smo. Svatko je sebi našao novo društvo. Sve se raspalo. Neka su prijateljstva ostala,ali nikada više neće biti onaj poseban smijeh kada netko upadne,ona radost kada se upikaš ,ona sreća kao kada smo bili mali. Sve je drugačije. Svi su se promijenili. Postali su sebični,upali u loše društvo,sada se jedva pozdravimo na ulici,a prije nismo mogli jedni bez drugih. Prebrzo smo odrasli,prebrzo smo se počeli ponašati kao da smo pokupili svu pamet svijeta. Ti prijatelji iz djetinjstva su mi bili najbolji prijatelji,maštali smo o svemu,gdje ćemo živjeti,za koga ćemo se vjenčati,tko će nam biti kum,a sada svatko mašta posebno. Tih prijatelja nema. Zapitam se:”Dali i ja njima nedostajem kao i oni meni,dali i oni požele vratiti vrijeme,dali su i oni zapamtili moj osmijeh kao i ja njihov.”A mogli smo ostati zajedno,mogli smo maštati o budućnosti. ZAJEDNO! Obećali smo si da nikada nećemo otići,da ćemo ostati zauvijek prijatelji. A koliko nas je ostalo? Niti jedno! Pamtim sve riječi,sve probleme,sve igre,sve rođendane,sva obećanja. Ali sada to sve polako nestaje. Prijatelji stari gdje ste,dali ću vas ikada naći? Vjerujem da hoću. Nadam se. Ali znam da nikada ništa neće biti isto. Nikada više nećemo dijeliti tajne i zajedno biti sretni. I sada shvaćam koliko smo bili sretniji dok smo bili djeca!

Iva Jurić –Kutišić 8 a

Odrastanje

Odrastanje

Kada sam bila mala,sva djeca iz susjedstva dolazila su se igrati. Bilo nas je jako puno. Igrali smo se žmirke,lovice,friza,sve igre smo igrali sa osmijehom i bili smo veseli. Pravili smo mnoge probleme,ali bilo nam je zabavno. Još se svega sjećam,baš kao da je jučer bilo.Ali odrasli smo. Svatko je sebi našao novo društvo. Sve se raspalo. Neka su prijateljstva ostala,ali nikada više neće biti onaj poseban smijeh kada netko upadne, ona radost kada se upikaš ,ona sreća kao kada smo bili mali. Sve je drugačije. Svi su se promijenili. Postali su sebični,upali u loše društvo,sada se jedva pozdravimo na ulici, a prije nismo mogli jedni bez drugih. Prebrzo smo odrasli,prebrzo smo se počeli ponašati kao da smo pokupili svu pamet svijeta. Ti prijatelji iz djetinjstva su mi bili najbolji prijatelji,maštali smo o svemu,gdje ćemo živjeti,za koga ćemo se vjenčati,tko će nam biti kum,a sada svatko mašta posebno. Tih prijatelja nema. Zapitam se: ” Dali i ja njima nedostajem kao i oni meni,dali i oni požele vratiti vrijeme,dali su i oni zapamtili moj osmijeh kao i ja njihov.” A mogli smo ostati zajedno,mogli smo maštati o budućnosti. ZAJEDNO! Obećali smo si da nikada nećemo otići,da ćemo ostati zauvijek prijatelji. A koliko nas je ostalo? Niti jedno! Pamtim sve riječi,sve probleme,sve igre,sve rođendane,sva obećanja. Ali sada to sve polako nestaje. Prijatelji stari gdje ste,dali ću vas ikada naći? Vjerujem da hoću. Nadam se. Ali znam da nikada ništa neće biti isto. Nikada više nećemo dijeliti tajne i zajedno biti sretni. I sada shvaćam koliko smo bili sretniji dok smo bili djeca!

Iva Jurić – Kutišić 8 a

Moja molitva

Moja molitva

Dragi moj Isuse hvala ti na životu
koji si nam podario.Bože hvala ti na
prirodi koju si nam stvorio.Molim te da
svo:cvijeće,potoci,mora,oceani i cijela
priroda ostane ovako:nježna.lijepa i
draga kakva sada i je.Moja ljubav prema
prirodi je ista kao i prema Tebi!!Isuse volim
te,i hvala hvala ti za sve!!!!

AMEN!!

Anamarija Stjepanović 5 c

Dragi Bože

Dragi Bože

Dragi Bože,pomozi svim bolesnicima da ozdrave.Budi uz moju obitelj,prijatelje,rodbinu i pokaži im put ka sreći.Da uvjek budu zdravi,veseli da u njihovom životu nema tuge.daj Bože da nikada nema nesreća.Da sva djeca na svijetu budu sretna i zadovoljna.Da nema nasilja među djecom.Da svi đaci,u svakoj školi budu zdravi,imaju dobre ocjene i budu dobri.
AMEN!!!

Tena Janković 5

Moja molitva

Moja molitva
Dragi Bože,hvala ti za ovaj dan što proživih.Hvala ti za svako dobro djelo što učinih za mene.Hvala ti za svaki slatki san.Molim te pomozi mojoj obitelji i mojoj sestri u školi da sve dobro prođe.Amen.

JOSIPA BAKAVIĆ 7.C

Moja molitva

Moja molitva
Bože moj ćuvaj moju obitelj od svega zla daj da svijet bude dobar.
Molim te da mi prođe stomak koji me boli i da mi podariš da ovu školsku godinu prođem i da mi sve bude dobro .Molim te Bože da sestri prođe alergija zbog kojih joj je ovih dana loše.Amen.

JOSIPA BAKAVIĆ 6.C

Odrastanje

Odrastanje

U ovom razdoblju odrastanja se osjećam lijepo.Osjećam se kako rastem i da sam željan za igrom.Mislim da sam željan i za školom u kojoj mi i nije baš najbolje.Osjećam se da sam već završio školu i da sam nastavnik vjeronauka.

Ivan Bućan, 8c

Molitva blagoslova

Molitva blagoslova

Bog neka Te prati
Svim silama svojim;
Svaki pogled od zlata tvoj;
Milosti žarke neka ti udijeli
U vapaju tvome koji ga moli
I vječno voli u udaru groma;
S otkucajem bljeska munje
Neka sjaji sve korake puta tvoga.

Kiše jutara zdravih
U sreći otkane
Nek’ te obilatim tkanjem obaspu
U izljevu dugina sve sjaja
I ranama iz ljubavi probodenim
Neka te Vječno zagrli
I sve rane Tvoje
Neka iz vječnosti zacijeli.

Josip Aničić, Zagreb, 1995.

Odrastanje

Odrastanje

Odrastanje je mukotrpan i dugotrajan proces za njega samoga, ali i za one koji ga iz najveće blizine prate. Mladi su zbunjeni odrastanjem jer se osjećaju nesigurno. Teško je ući u svijet odraslih jer im se on čini preozbiljnim i prepunim obaveza.

Antonela Majić, 8.

Molitva

Molitva

Bože hvala ti za sve.
Hvala ti za moje roditelje,
Što si mi ih dao
I što se brinu o meni,
Jer da nema njih
Vjerojatno ne bi bilo ni mene.
Hvala ti za ovo prekrasno sunce
Što me ujutro budi
Bože hvala ti !

Slaven Aračić, 7

 

 

Stranica 1 od 212